Heej loopsportlopers!

Omdat Corona ons de mogelijkheid ontneemt om samen te trainen heb ik voor jullie een leuke trainingsweek samengesteld. Zoals de titel al vermeld heb ik het kleurenweek genoemd dit omdat ik de trainingen gekoppeld heb aan de hartslagzones van je horloge. Vele van jullie hebben immers een klokje van deze tijd en dus leek het mij leuk eens een paar trainingen te schrijven waarbij je je gadget eens als leidraad kan gebruiken. De trainingen zijn ook prima uit te voeren zonder klokje of hartslagmeter zie de korte uitleg onder de training. Daarnaast heb ik elke training voorzien van een tip. Veel succes en keep on running..

Groet Bokke

Zaterdag of Zondag: Vogels kijken 1 tot 1,5 uur

We starten de week met een training in onze blauwe zone. De blauwe zone is je D1 en eigenlijk je tempo van de maandagavond.. Dit tempo is het ideale tempo om eens lekker om je heen te kijken en een babbeltje te maken zonder dat je achter adem raakt. De term vogels kijken komt uit het sportrusten schema wat absoluut de moeite waard is om een keer te googelen. Binnen deze training is snelheid absoluut van ondergeschikt belang het gaat er vooral om dat je ontspannen loopt. Onderstaand rondje is 1 van mijn lievelingsrondjes. Hij is uit te voeren in een 8, 10 en 12 km variant en heeft een paar mooie “vogel” plekken. Startpunt is: TVZ.

Doel: verbetering uithoudingsvermogen ( de haarvaatjes in de longen worden getraind) + eventueel vetverbranding. 

Geen klokje / hartslagmeter: Let op je ademhaling. Je moet je uitademing een stuk langer kunnen maken dan je inademing. Ook kun je je 5 of 10km tijd gebruiken. Neem hier je gemiddelde snelheid van en verhoog deze met ongeveer 2 min met per kilometer.

Tip: Deze training is ideaal om eens op je techniek te letten, houd je armen laag, je borstkas recht en probeer je cadans (aantal stappen per minuut) hoog te houden.

De volgende training wordt zondag 17 mei gepubliceerd!

8 kilometer

 

10 kilometer
12 kilometer

Komende wedstrijden

Geen activiteiten gevonden
Copyright © 2022 Loopsport Zwolle. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.