Droom je weleens van het lopen van een marathon?
Zie je op tegen de lange duurlopen of lukt het niet de tijd hiervoor vrij te maken?
Misschien is het marathonschema van Sportrusten een optie. Je traint 4 keer per week, waarbij de langste duurloop 14 kilometer is.

Spreekt dit laatste je aan en wil je hier graag meer van weten? Kom dan op donderdagavond 11 november naar het Anker waar Erika Poppe (ons oude loopmaatje) en Marleen Postma  graag hun ervaringen met ons willen delen. Loopsport Zwolle faciliteert deze informatieavond voor haar leden en zorgt voor koffie met lekkers.

In april 2018 heeft Erika de marathon van Rotterdam gelopen met een traditioneel trainingsschema. Oktober 2019 heeft ze de marathon van Amsterdam middels de sportrustenmethode getraind, welke bij velen beter bekend is als het 14 kilometer schema. Marleen heeft in juni 2021 m.b.v. het sportrustenschema 50 kilometer hardgelopen. Samen gaan Erika en Marleen zondag 17 oktober a.s.  de marathon van Amsterdam lopen. Ook deze wordt weer voorbereid met de sportrustenmethode.

Op deze avond wordt er uitgebreid stilgestaan bij omslagpunt, hartslagzones, ademhaling, vogels kijken, rust en uiteraard het trainingsschema.

Mocht blijken dat na het horen van de ervaringen er binnen Loopsport Zwolle meerdere lopers belangstelling hebben om met het 14 kilometer schema richting een voorjaarsmarathon te trainen, wil Loopsport Zwolle samen met hen onderzoeken hoe ze hierin eventueel kan faciliteren.

Wanneer: Donderdag 11 november, inloop vanaf 19.15 uur, start 19.30 uur verwachte eindtijd 21.15 uur.
Waar: Ontmoetingscentrum het Anker, Voorsterweg 36, Zwolle.
Aanmelden via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je je vast inlezen? Neem dan een kijkje op www.sportrusten.nl
Wij zijn in ieder geval al enthousiast en hopen meer loopmaatjes te mogen begroeten op donderdag 11 november.


Sportieve groet, Erika en Marleen
 

Komende wedstrijden

Geen activiteiten gevonden
Copyright © 2022 Loopsport Zwolle. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.